Hajfestés otthon vagy szakértelemmel?

Hajunk az egyik leglátványosabb névjegyünk. Formája, színe, fénye sok mindent elárul rólunk. A természetes, élő színek fiatalítják, a fakó és az ősz hajszálak öregítik az arcunkat. Tény és való, hogy a hajfestés területén, mind a hajfesték, mind a módszerek tekintetében nagy változások történtek az utóbbi időben. Ha azt vesszük, hogy húsz-harminc évvel ezelőtt a hajfestést a hajfestékekben lévő, erősen roncsoló anyagok miatt még kimondottan veszélyes műveletnek tartották, s csak szakképzett fodrászok végezhették, ma pedig már gyakorlatilag bárki megveheti, s a fejére kenheti az üzletek polcain sorakozó hajfestékeket. Nem árt, ha tudják, hogy a hajfestékek között lényeges minőségi különbségek vannak, s ha nem jól választanak, annak könnyen fejbőrük, hajszálaik láthatják kárát. Alapvetően két csoportba sorolhatjuk a hajfestékeket, ammóniás és ammóniamentes hajfestéket különböztetünk meg. Vásárláskor az ár mellett az összetevőket a hajfestékben lévő hajápoló anyagokat is figyelembe kell venni. Bár a szalonban készült hajfestésnél lényegesen olcsóbb, ha dobozos hajfestéket vásárolunk, a kockázat viszont sokkal nagyobb! Az ősz haj festésénél is nagyon sok hibát lehet elkövetni, ha a hajfestést nem szakember végzi. A divatszínek önmagukban nem minden esetben fedik az ősz hajszálakat.

További szempontok hajfesték választásánál…

A fodrászok számára készült professzionális festékek ma sem valók laikusok kezébe, kikeverésükhöz pedig szaktudás is szükséges. A modern, szintetikus hajfestékek azért tudnak tartós hatást elérni, mert behatolnak a hajszálak belsejébe. Ahhoz, hogy meg tudják bontani a haj külső védőrétegét, elsősorban ammóniát használnak, a festékanyagok pedig többnyire aromás aminok . Aki pedig azt gondolja, hogy a hajfestés természetes útját választja és hennával próbálkozik, az nagyon gondolja meg a használatát. „A növényi alapú festékek, például a henna, nagyon kímélők és természetesek ugyan, de csak lenöveszteni lehet őket, a hajról eltüntetni nem.” Mi mint szakértők azt ajánljuk, hogy mindig  a professzionális, szalonhasználatos termékeket alkalmazzuk, mert ezek mindig a legújabb fejlesztések, és megbízhatóbbak, mint egy közönség termék. És ha lehet, mindig bízzuk a hajfestést a szakemberre!

Mit ajánlunk neked?

Válassz a legjobbak közül, az abszolút prémium és professzionális, ECHOSCOLOR Méhviaszos és C-vitaminos krémhajfestékünket vagy a SELIÁR SYNERGY COLOR Ammónia- és pPD mentes krémhajfestékünket.

Vásárlási információval kapcsolatban keresd meg a területileg illetékes képviselőnket ide kattintva!