Klóros víz vs. Karbon9 Medencevédő olaj 1:10

Habár még tart a strandszezon az ősz beköszöntével az úszás szerelmesei a tavak és a tenger helyett lassan ismét birtokba veszik az uszodákat. Sok úszó, műugró, vízilabdázó, szinkronúszó nap mint nap sportol a medencében és küzd azzal a problémával, hogy a gyakori hajmosástól zsíros és töredezett lesz a haj. Ha viszont nem mossuk meg alaposan úszás után akkor elgyengül, a hosszú haj ráadásul kezelhetetlen is lesz.

Fertőtlenít és roncsol

Nem árulunk el túl nagy titkot azzal, hogy a legfőbb probléma a klór, ami a medencékben úszók egészségvédelmét szolgálja fertőtlenítő hatásával. A vegyület egyrészt meggátolja a mikroorganizmusok növekedését másrészt megsemmisíti őket. Vagyis a klór reakcióba lép minden szerves anyaggal, ami csak a vízben előfordul. Bizony, a haj is egyike ezeknek a “szerves” anyagoknak ezért a klórsav durva támadást intéz ellene is. Habár a hajnak meg van a maga fegyvere a klór ellen, az sajnos huzamosabb idő után csatát veszít. A hajszálat az elejétől a végéig faggyú borítja és tölti ki, ami normális körülmények között elegendő ahhoz, hogy megvédje a hajat, és megőrizze hidratált állapotát. Azonban, ha heti többször merítjük klóros vízbe a hajkoronát, a faggyú képtelen felvenni a harcot.

Amint a haj kapcsolatba kerül a medence vizével, a klór feloldja a haj természetes faggyú védőrétegét. Ennek hatására a haj kevésbé lesz fényes, erőtlennek és szárazabbnak hat, mint általában. Ha ez sokszor megismétlődik, a haj minősége romlik, végei töredezni kezdenek. Mivel a klórnak ráadásul rendkívül nagy a vízelvonó hatása, így nem csoda, hogy durva tapintásúvá válnak a tincsek.

Ráadásul fakít és gyengít is..

A faggyú nem az egyetlen, ami megsínyli a klóros víz nyaldosását, hiszen ez a vegyszer teljesen átrendezheti a haj szerkezetét. Amint a hajban található keratinnal reakcióba lép a klór, és kémiai kötést alkot a fehérjével, a sérült molekulák vízben oldódóvá válnak. Ennek következtében a hajban lévő protein óhatatlanul legyengül vagyis a hajszálak elvékonyodnak és gyengék lesznek.

Még egy rossz hír: a klórt nem véletlenül használják a papírgyártásban fehérítésre. Ezt az “áldásos” hatást a hajszerkezeten is képes kifejteni, mivel a klór reakcióba lép a haj színét adó melaninnel. Ha a klór megköti a melanint, a keratin az eredeti, jellegtelen színét nyeri vissza vagyis a haj lassan, de biztosan egyre fakóbb, majd szinte ősz lesz.  A folyamatot tovább gyorsítja a kémiai szőkítés, mivel a hajban található vegyi anyagokkal a klór hamarabb lép reakcióba.

Mit tehetsz a klór ellen?

1. Úszás előtt öblítsd le a hajad tiszta, klórmentes vízzel. A hajszerkezet ugyanis olyan, mint egy szivacs:  ha elég vizes, már nem képes több vizet magába szívni. Így elérheted, hogy a hajszál nem a durván klóros vízzel szívja tele magát.

2. Használj klórozott víz elleni hajvédő termékeket! Az olasz úszósport kedvenc márkája nem véletlenül az ECHOSLINE. A Karbon9 család Medence és napvédő olaja verhetetlen, ha a klór elleni küzdelemről van szó. 8 gyógynövény kivonata és az aktív szén hatásosan véd a klór roncsoló hatásaitól.

3. Ha nem is lehet 100%-ban megakadályozni vele, de hatékonyan csökkenthető a klóros víz és a haj érintkezése egy jóminőségű úszósapkával.

4. Úszás után azonnal öblítsd le a hajat klórmentes vízzel. Ezt követően használd a Karbon9 sampont hajmosáshoz, ami természetes összetevőinek köszönhetően ápol, az aktív szén pedig magába szívja a hajat roncsoló anyagokat.

 +1 A hajszárítózás és a meleg levegővel történő egyéb hajformázás tovább károsíthatja a hajszálak legfelső védőrétegét. Úszás után a hajszárítót mindig a legkisebb hőfokozaton használd!

Karbon9 család Medence és napvédő olaj
Karbon9 sampon

Érdekelnek ezek, vagy hasonló professzionális fodrász szakmai termékek? Kérj további tájékoztatást területi képviselődtől, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Kapcsolati űrlap

Felhasználó

Vezetéknév (kötelező)

Keresztnév(kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefon (kötelező)

Fodrászat neve

Fodrászat címe

Tárgy

Üzenet

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön friss akcióinkról!

Az űrlap kitöltésével elfogadja, hogy kapcsolatfelvétel céljából kezeljük a megadott adatokat.