Fodrász vagy? Amennyiben szeretnéd, hogy területi képviselőnk felkeressen, kattints ide!

Szakmai kérdés esetén hívj minket:

+36 30 273 2847

Blog

Esszenciális illóolajok a hajápolásban

Esszenciális illóolajok a hajápolásban

Tudod melyik legősibb szépségápoló szer segíti fejbőrünk védelmét, szervezetünk tisztítását, méregtelenítését leghatékonyabban? - Japántól Kínán és Indián át, a perzsákon, az egyiptomiakon, a görögökön, a rómaiakon a keltákon át, az indiánokig mindenhol találunk olyan istennőt, akik a szépség archetípusát táplálják és leírhatatlan szépségük miatt, halhatatlanok maradtak. Szépségük titka egyszerű, de nagyon hatásos volt. Ókori feljegyzésekből tudjuk azt is, hogy már akkor használtak illóolajokat (pl., fenyő, mirha, kamilla, cédrus, mirtusz, rózsaolaj) testápolásra, illatosításra, gyógyításra, de alkalmazásuk „csúcsát” a szakrális tevékenységek (beavatás, áldozás, hálaadás) meghatározó elemeként történő használatuk jelentette. Az illóolajok hatékonyságának bemutatására talán egy kicsit morbid, de az egyik legjobb példa, az ókori egyiptomiak, akik illóolajokat használtak mumifikálásra, az illóolajok baktériumölő, konzerváló hatása miatt!

Manapság egyre több szépségipari gyártó fedezi fel újra az esszenciális illóolajokat, melyek a legmélyebben, leghatékonyabban táplálják bőrünk és hajunk! Egy-egy illóolaj több szinten is hat, éppúgy a testre, lélekre és a szellemre.

Mitől ennyire különlegesek és hatásosak az esszenciális illó olajok? Egyáltalán mi is az az esszenciális illóolaj?

Esszenciális illóolaj nem más, mint a növények lepárlása után megmaradt értékes hatóanyagokat tartalmazó tömény olaj esszencia.
Az illóolaj az egyetlen olyan természetes anyag, ami percek alatt a fejbőrbe behatolva a fejbőrön keresztül eljut a hajhagymáig megteremtve ezáltal, az egészséges haj növekedésének feltételeit!
Jelenléte a fejbőrbe masszírozás után 15 perc múlva kimutatható a vizeletben. A bergamott-, vagy citromolaj 40-60 percen belül, a levendulaolaj 60-80 percen belül kimutatható a leheletben is.
Nincs még egy olyan természetes anyag, ami ennyire gyorsan és mélyen felszívódik a bőrön keresztül. Amikor az aromamolekulák a véráramba jutnak, a kapillárisok továbbítják őket a szervezetünkben oda, ahol a legnagyobb szükség van jótékony hatásukra.
A növényi olajok biokémiai felépítése nagyon hasonló a bőr zsíranyagaihoz, s értékes, mesterségesen utánozhatatlan hatóanyagokat - vitaminokat, ásványi anyagokat, lipideket, antioxidánsokat, stb. - tartalmaznak. Ezért is ennyire népszerűek és tudják ennyire sokoldalúan felhasználni például a natúr kozmetikában is.
A helytelen táplálkozás, a mérgező kozmetikumok, a környezeti hatások, dohányzás, gyógyszerek felborítják bőrünk, hajunk ideális működését, amit a természetes, esszenciális natúr illóolajok képesek visszaállítani!

Esszenciális illóolajok legfőbb tulajdonságai:

  • Ellentétben a toxikus anyagokat, szulfátokat, kőolajszármazékot, tartósítószert, szilikont tartalmazó samponokkal, reklámokban szereplő csodaszerekkel, kémiai úton előállított termékekkel szemben az illóolajoknak nincs mellékhatása! Nagyon fontos itt megjegyezni azt is, hogy ezek az olajok mentesek mindenféle durva hormontartalmú tartósítószerektől is!
  • Semmilyen anyagot nem hagynak hátra a szervezetünkben. A vizeleten, székleten, izzadságon és a kilégzésen keresztül távoznak szervezetünkből.
  • Kínában és Indiában a mai napig elismerten használják a mindennapi orvoslásban. Begyógyítja a fizikai sebeket, megszünteti a gyulladást, megerősíti az immunrendszert, stimulálja az emésztést. De éppúgy szívesen használják testápolásra, a test illatosításra, gyógymasszázsra, betegségek gyógyítására, a járványok tovább terjedésének megállítására is!

Az ECHOSLINE megalkotta Nektek a hajkezelések legmagasabb fokát jelentő magas minőségű esszenciális növényi illóolajokat tartalmazó SELIÁR THERAPY termékcsaládot, az egészséges fejbőr természetes egyensúlyának helyreállításáért!

A SELIÁR THERAPY termékcsalád a három legtöbbször előforduló problémára nyújt segítséget a korpásodásra, a túlzott faggyútermelésre és a haj túlzott mértékű hullására.
Ezeket a problémákat a fejbőr célzott kezelésével néhány lépésben orvosolhatjuk.

  • A SELIÁR Therapy titka, hogy elsőként a fejbőrt készíti fel a megfelelő kezelésre, melytől a fejbőr felélénkül és megszabadul a lerakódott méreganyagoktól (Detox Treatment).
  • Ezt követően a fejbőr problémájának megfelelő samponos kezelés következik (Purity sampon a korpás, Rebalance sampon a zsíros fejbőrre, az Energy sampon pedig a gyenge hajhullásra hajlamos fejbőrre). A samponok hatását a hozzá kevert koncentrált, tiszta összetételű ápoló esszenciális olajjal (Trinergy Oil) fokozzuk.
  • A fenti kezelések tökéletes kiegészítője a hajhullás elleni energetizáló kezelésnél egy ampullás kezelés (Kétfázisú energetizáló), a zsíros- és korpás fejbőrnél a koncentrált, tiszta összetételű többfunkciós esszenciális ápoló olajos kezelés. (Multi-active lotion)

Még egy jó tanács…
A fejbőr problémáinak diagnosztizálásához és a megfelelő kezeléséhez szaktudás szükséges, ezért azt javasoljuk, bízd a fejbőrkezelést a fodrászodra!

További információval kapcsolatban keresd meg a területileg illetékes képviselőnket ide kattintva!