Fodrász vagy? Amennyiben szeretnéd, hogy területi képviselőnk felkeressen, kattints ide!

Szakmai kérdés esetén hívj minket:

+36 30 273 2847

Blog

Tudod melyik legősibb szépségápoló szer segíti fejbőrünk védelmét, szervezetünk tisztítását, méregtelenítését leghatékonyabban? - Japántól Kínán és Indián át, a perzsákon, az egyiptomiakon, a görögökön, a rómaiakon a keltákon át, az indiánokig mindenhol találunk olyan istennőt, akik a szépség archetípusát táplálják és leírhatatlan szépségük miatt, halhatatlanok maradtak. Szépségük titka egyszerű, de nagyon hatásos volt. Ókori feljegyzésekből tudjuk azt is, hogy már akkor használtak illóolajokat (pl., fenyő, mirha, kamilla, cédrus, mirtusz, rózsaolaj) testápolásra, illatosításra, gyógyításra, de alkalmazásuk „csúcsát” a szakrális tevékenységek (beavatás, áldozás, hálaadás) meghatározó elemeként történő használatuk jelentette. Az illóolajok hatékonyságának bemutatására talán egy kicsit morbid, de az egyik legjobb példa, az ókori egyiptomiak, akik illóolajokat használtak mumifikálásra, az illóolajok baktériumölő, konzerváló hatása miatt!

A Karácsony örömteli készülődés vagy ünnepi stressz? - A karácsony elsősorban a meghittségről, az együttlétről és a szeretetről, békéről és nem utolsósorban a lazításról szól, a keresztény emberek legnagyobb és legszebb ünnepe minden évben. Nem szabad elfelejteni, hogy a karácsony azért van, hogy kipihenjük az éves fáradalmainkat és együtt legyünk a szeretteinkkel, szenteljünk több időt magunkra és azokra, akikre év közben nem volt lehetőség. Ne vegyük túl komolyan a külsőségeket! Hangoztatják minden évben, de vajon valóban mindenkit  az öröm érzése motivál készülődés közben?

Te is mindig keresed a legjobbat a hajadnak? - Bele sem merünk gondolni életünk során mennyit költünk hajápolási szerekre, mégis minden vásárlás alkalmával elcsábít minket egy modern, tetszetős flakonban megjelenő sampon, egy jó illatú balzsam, vagy hajápoló „laboratóriumban tesztelt”, „limitált kiadás” felirattal.
Hátha épp attól teljesül a női álmok ne továbbja, dús, fényes, csillogó hajkorona… Aztán meglepődünk, hogy egy tucat termék parkol a fürdőszobában, hajunk mégis fakó, zsíros vagy élettelen. Vajon tényleg ezektől lesz szebb a hajad? Vajon tényleg szükséges van ennyiféle termékre?

Professzionális védelem kémiai beavatkozások alatt és után? A Seliár Kromatik termékcsalád erre szakosodott! - Veled is előfordult már, hogy gondosan megalkotott új színű frizurád a vártnál sokkal hamarabb vesztette el élénkségét és színerejét? Imádod a játékosan göndör hajfürtöket, de tartasz a dauer szárító és fakító kezelésétől? Fiatalosan világos és ragyogó szőke hajszínt szeretnél erőteljesebb hajkárosodás nélkül? A megoldás a Seliár Kromatik termékcsalád az ECHOSLINE-tól.

A Seliár Kromatik Protector használat közben - Egy korábbi cikkünkben már röviden írtunk az Echosline Magyarország forgalmazásában szereplő legújabb termékcsaládról, a Seliár Kromatik hajápolási termékekről (kattints ide az előző cikk olvasásához). A Seliár Kromatik egy speciális és innovatív termékrendszer, melynek fő feladata a kémiailag kezelt haj védelme a beavatkozások alatt és után. A Seliár Kromatik Protector a termékcsalád első tagja, mely hajfestés-, szőkítés- és dauerkezelések közben alkalmazva védi meg a hajszálakat. Téged is érdekel a Seliár Kromatik Protector működése és a sokoldalú lehetőségeinek konkrét keverési arányai? Olvass tovább!

Seliár Kromatik Sampon és Maszk az utókezeléshez - Biztos színvédelem a kémiai beavatkozások után, akár otthon is?
A Seliár Kromatik termékcsalád fő komponensei az alacsony molekuláris tömegű amino-savak és különleges olajok, melyek professzionális védelmet nyújtanak a hajnak kémiai kezelések alatt és után. Az átfogó termékcsalád használatát bemutató cikk után olvashattál már bővebben a Seliár Kromatik Protector működéséről és használatáról. Most az utókezelésekhez nélkülözhetetlen Seliár Kromatik Sampon és Seliár Kromatik Maszk egyedülállóságát ismerheted meg közelebbről.

A 21. században a nők többsége festi a haját, ez a szám ma Magyarországon a nők kétharmadát jelenti függetlenül attól, hogy vannak-e már ősz hajszálak a hajkoronájukban, avagy sem. A hagyományos hajfestékek többek között ammóniát tartalmaznak, melyek károsítják a fejbőrt és a hajhagymákat is, ráadásul sok olyan hölgy van, aki allergiás is az ammóniára, így maximum csak hajszínezőket használhat, amiről tudjuk, nem tartósak. Ezért ma már sokan a hagyományos ammóniával működő hajfesték helyett olyan terméket szeretnének, amely ammónia hozzáadása nélkül készült.

Ők a tudatos fogyasztók!

Te is egyenes hajra vágysz, de nem bírja már a hajad a hajvasalást és eleged van a rakoncátlan tincsekből? Akkor itt az ideje új lehetőség után nézni és végre kibékülni lázadó tincseiddel!

Minden második nő elégedetlen a hajával, legyen szó annak hosszáról, színéről, formájáról. Akinek vékonyszálú, dúsabbat szeretne, akinek szőke az barnát, akinek egyenes, az göndör fürtöket. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok nő unta meg azt is, hogy minden nap egy órába telik, hogy normális hajat varázsoljon magának fegyelmezetlen, kócos fürtjeiből!

Tönkrement a hajad a sok vasalástól, szárítástól, hajegyenesítéstől? Törik, szálkás, mindig begöndörödik? Órákig formázod, hogy legyen tartása? - Oprah, Halle Berry, Nicole Kidman, Rihanna… valószínűleg már ők sem emlékeznek hajuk eredeti göndörségére. Mert a 90’es évektől a divat nagyrészt az egyenes haj trendet követi, azzal a különbséggel, hogy az európai nőknek kevesebb erőfeszítésbe kerül a rakoncátlan, göndör fürtöket kiegyenesíteni. Az egészséges állapot fenntartása viszont tapasztalatom szerint nekünk is elég problémás, hiszen a hajegyenesítéstől hajszálaink hamar seprűsödnek, sprőddé, kezelhetetlenné válnak, bizony megsínylik a sok kémiai beavatkozást, órákig tartó vasalást, szárítást.

Mire van szükséged, ha már unod, hogy kezelhetetlen göndör a hajad? - Hullámos, göndör, szöszös, szálkás haj minden reggel történő megfegyelmezésével, megzabolázásával, vasalásával sok nő indítja a napját. De a hajszárítás is olykor órákat vesz igénybe…
Ha szeretnél ezen változtatni, szeretnél megszabadulni ezektől az elfoglaltságoktól akkor hajegyenesítőre lesz szükséged!

Biztos mindent tudsz a szőkítésről? - Bizonyára a legtöbben, akik próbálkoztak az otthoni szőkítéssel, futottak már zsákutcába…
A felmerülő problémák rendkívül széles skálán mozoghatnak. Az eredetileg festett hajjal pedig érdekes balesetek szoktak történni, attól függően, hogy milyen volt előtte, az egész színspektrumon mozoghat az eredmény, zöldes árnyalatoktól kezdve egészen az ipari narancssárgáig. Ennél vannak kevésbé szembeötlő, de zavaró problémák is, ha nem szakavatott kezek végzik a szőkítést, a lenőtt részek kezelése gyakran sávos hajzuhataggal járhat…

Miért jó a keratinos hajkezelés? - Sokunknak kevés ideje jut a hajápolásra: megmossuk, de sokszor még a kondicionálásra sem jut idő.
A hajat normál esetben protein- és lipidtartalma védi a károsodástól, azonban könnyen sérülhet különböző külső behatásoktól, mint például a füst, UV-sugárzás, klóros víz.
Mechanikus sérülések szintén nem elhanyagolhatok amik szinte minden nap érhetik a hajszárítás, hajvasalás, dauer, vagy a nem megfelelő kefe használata közben.
Ha egészséges és csillogó hajat szeretnénk, fontos, hogy a hajápolás szerves része legyen a kiegyensúlyozott táplálkozás: ha a szervezetünkben nincs megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag, azt a hajunk is megsínyli.

Egyenesből hullámos? Hullámosból egyenes? - Ugye te is eljátszottál már a gondolattal, hogy göndör fürtjeid kiegyenesítsd vagy épp egyenes hajad változtasd különlegessé loknikkal, fürtökkel, hullámokkal?
Biztos vagyok benne, hogy többször is megfordul a te fejedben is!
Mert “Új haj, új élet!”, mert követed az aktuális trendet, mert kell a változatosság, mert lezárunk egy kapcsolatot vagy épp az kell, hogy megforduljanak utánunk az utcán…

 

Hajad erősen száraz, érdes tapintású, töredezett és meglehetősen fakó színű is? Szeretnél tartós és mélyen tápláló megoldást, de nem éred be egy közepesen átlagossal? A Seliár Luxury termékcsalád a lehető legjobbat nyújtja dehidratált hajkoronádnak és fejbőrödnek!

A Seliár Luxury termékcsalád mélyen tápláló, mámorító illatokkal kombináló sampon és maszk mellett rendelkezik egy gondosan megalkotott olajjal is, mely képes a fakó, száraz hajat újra mesésen csillogóvá tenni. A jelzők túlzóak lehetnek, azonban eredményességét már több fodrász és elégedett vendég is igazolta.

A Seliár Kromatik termékcsalád kifejezetten a kémiailag kezelt haj védelmére szolgál. A védelem pedig nemcsak a károsodás elkerülését szolgálja, hanem a hosszan tartó, fényes és káprázatos színeket és fürtöket is. Ez a két tény és funkció pedig egymást erősíti. Mit jelent ez?

Itt az ősz, itt az ideje a teljes megújulásnak! Minden év új trendi színeket hoz a divatban, sminkben, hajszínekben, de ami örök divat ilyenkor, az a különböző pasztell színek viselete. Idén ez a hajfestékek árnyalataiban is megjelenik. Ezek a színek a szőke finomsága mellett és helyett üdeséget, de egyben vagányságot kölcsönöznek viselőjüknek.

2019 - a szőkék éve - Az Echosline-nál már tudjuk, hogy  2018-hoz hasonlóan 2019-ben is divat lesz a szőkeség. És most nem csak az aranysárga, Blakey Lively-s árnyalatra gondolunk, hanem a hűvös eleganciát sugárzó, hamvas fehérségbe hajló platinaszőkére is.
Ez az a hajszín, ami egyszerre jelent kihívást a fodrászoknak és a vendégeknek. Azt ugyanis mindenki tudja, hogy a szőkítés és a hajápolás kifejezések nincsenek jó viszonyban! Sokan félnek, hogy a szőkítés - ami a haj “leszívásával” jár - apokaliptikus pusztítást végez a tincsekkel. Az eredmény? A vendég hezitál, mert nem szeretne szalmakazalt hajkorona helyett, a fodrásznak pedig kevesebb munka jut.

Fodrászként te is biztosan tapasztaltad már, hogy a szőkítés nem csupán időigényes folyamat, de bonyolult is, amely komoly szakértelmet kíván. Arról nem beszélve, hogy az eljárás roncsolja a hajat, ami sajnos növeli annak az esélyét, hogy vendéged nem lesz maradéktalanul elégedett.

Bővül a Karbon9 termékcsalád

A Karbon9 aktív szén hatóanyagú termékcsalád nemcsak minket vett le a lábunkról, de visszajelzéseitek alapján a vendégeket is. Ezen nem csodálkozunk, hiszen a Karbon9 összetevői kíméletesen hatékonyak, legyen szó tisztításról, hidratálásról, ragyogásról, az aktív szén sosem hagy cserben. Persze lehet, hogy kissé túlzásnak érzed, hogy ennyi jótékony hatása legyen egy olyan egyszerű anyagnak, mint a szén. Ezért most eláruljuk neked miben rejlik ennek a jelentéktelennek tűnő hatóanyagnak a titka.

Az Echosline kínálatából jól ismert KI-POWER termékcsalád visszatért, és mostantól megújult formulával, teljesen vegán összetevőkkel veszi fel a harcot az igénybevett haj problémáival. A keratinos hajfeltöltő program valóságos szuperhős: nemcsak belülről ápolja és táplálja a hajszálakat, hanem tartást és erőt is ad nekik, sőt egészséges fényt is kölcsönöz a tincseknek.  Szimatbónusz, hogy a legtöbb keratinos ápolóval ellentétben az új KI-POWERnek az illata is kellemes. A vendégeid imádni fogják!

Organikus, vegán, PPD-, és RESORCINOL-mentes formulában, 75 új, káprázatos árnyalatot tartalmazó színpalettával Magyarországra is megérkezett a megújult EchosColor! Bemutatjuk az Echosline több éves kutatásának prémium eredményét, azaz mindazt a csodát, amit a gondosan válogatott tealevelek, a zöldtea, a datolya olaj, és a tsubaki olaj bevetésével, a tiszta szépség és a bolygónkkal kötött szövetség eredményeképpen a professzionális fodrászat legkiválóbb clean hajfesték-családjában egyesített.

Habár még tart a strandszezon az ősz beköszöntével az úszás szerelmesei a tavak és a tenger helyett lassan ismét birtokba veszik az uszodákat. Sok úszó, műugró, vízilabdázó, szinkronúszó nap mint nap sportol a medencében és küzd azzal a problémával, hogy a gyakori hajmosástól zsíros és töredezett lesz a haj. Ha viszont nem mossuk meg alaposan úszás után akkor elgyengül, a hosszú haj ráadásul kezelhetetlen is lesz.

"Igen, lehetséges, méghozzá a bambuszszén szerves hatóanyagának hála, amely nemcsak mélytisztító, antibakteriális erejével csupaszítja simára a hajszálakat, távolítja el felületéről a baktériumokat és más méreganyagokat, de beljebb is hatol a hajszerkezetbe, így "fehérítőként" – miként egyébként az organikus ruhatisztításban is alkalmazzák – képes maximálizálni a szőkítési eredményt, hogy egészen világos, sarki, avagy skandináv szőkeséget érj el!

A KARBON9 SZŐKÍTŐ ÉS SEMLEGESÍTŐ KRÉM, mint azt már világossá tettük, egyetlen lépésben teszi lehetővé a természetes, vagy – világosabb, 7-esnél kezdődő alapszín esetén – a hamvas, sőt, fehér-, avagy sarki, jégszőke árnyalatok elérését, hiszen intenzív világosító hatásának kifejtésével egy időben semlegesíti a szőkítést, használata ráadásul megkönnyíti a tovább-tonizálást is, így elővilágosítóként is kimondottan jól bevethető.

Előző bejegyzésünkben bemutattuk, hogyan ápolja, tisztítja, regenerálja és védi meg a szén még az igénybe vett hajat is a környezeti ártalmaktól. Azonban nemcsak a szén segíti ezt a munkát. A Karbon9 elnevezésben a 9-es szám a további értékes összetevők számára utal. Kilencféle növényi olaj, gyümölcs esszencia és gyógynövény kivonat teszi még tökéletesebbé a termékek hatásmechanizmusát. Ezek az összetevők külön-külön is puhítják, ápolják vagy csillogóvá varázsolják a tincseket, de együttes erejük az, ami az egyedülálló Karbon9 hatást eredményezi.

Megérkezett az Echosline B.PUR termékcsaládjának új vonala: a fehér agyag valamennyi tisztító és táperejét bevető sampon, maszk és fejbőrkezelő

Az ártó környezeti hatások, a világjárvány és a rohanó életvitel okozta stressz, a higiénés igények felerősödése arra sarkallta az Echosline csapatát, hogy alkossanak meg és fejlesszenek ki egy zöld, fenntartható, környezettudatos, mégis igazán hatékony hajtisztítási és -ápolási rutint mindazoknak, akik valódi és teljes megtisztulásra, az igazi, tartós, tiszta szépségre vágynak. A B.PUR egy innovatív termékcsalád, azok számára kifejlesztve, akik természetes eredetű összetevők előnyeit élvezve kívánják elvégezni a test, a haj és a professzionális eszközök mélytisztítását, fertőtlenítését.

Tökéletes matt hatás, természetesen vagány stílus és maximálisan tartós forma. Az E-Styling család különleges Wild Edition Texture and body kiadásával a tengerparti szél érezése marad meg a hajadban.